V naši ulici bodo kopali nov jarek za vodovod

Že nekaj let poslušamo, da bo potreba popraviti vodovod v naši ulici. Sicer naše naselje ni tako zelo staro, nekaj hiš je iz leta 80, večina pa je mlajših. Ampak zgleda, je bil vodovod takrat skopan in ni bilo narejeno, kot je treba.

Začeli so priprave za izkop. Pripeljali so mali bager pa nekaj svoje opreme in zaprli celo ulico. Še prej so nam povedali, da bi bilo super, če bi avte lahko pustili na začetku ulice, ker bo potem prehod otežen in da se ne bi vsakemu avtu posebej umikali, saj bodo tako dela za vodovod dlje trajala. Seveda nas je zanimalo, koliko časa bo trajalo vse skupaj. Kot smo vajeni iz drugih krajev, ko delajo takšne posege, so ulice zaprte tudi po več mesecev. Ti izkopi pa ne prinesejo vedno dobrih stvari. Poleg tega, da je ulica zaprta in je otežen prehod, imaš še veliko prahu, ki ga dvigujejo stroji in non stop imaš neke delavce pred dvoriščem. Zato upam, da bo izkop za vodovod trajal čim manj časa in vsi smo se strinjali, da avte puščamo na začetku ulice.

Prah so škropili z vodo, vendar ga je še vedno veliko prešlo v zrak in tudi ostale sosede so se jezile, da ga morajo brisati vsak dan, ker je prav nadležno. Prvi teden je minil hitro. Luknja za vodovod je bila skopana in začeli so z ostalimi deli. Drug teden so že polagali vodovod in kot kaže, bodo dela trajala manj kot mesec dni, če ne bo kakšne višje sile vmes. 

Konec tretjega tedna so končali z glavnimi deli, ostalo je samo še zasipanje cevi za vodovod in popravilo ceste. Kot so obljubili, je bil vodovod narejen v slabem mesecu. Sicer mi ni všeč, kako zakrpajo cesto, ampak važno, da ni več prahu in bagrov pa delavcev pod našim oknom.