Uživam, ko se razvajam na masaži celega telesa

Vsak človek bi moral imeti masažo saj enkrat na mesec. Jaz sem si to vedno želel, ampak si je nisem mogel privoščiti. Sedaj je prišel čas, ko si lahko privoščim masažo celega telesa vsak teden. Sprva sem premišljeval, ali bi bilo dovolj, da si jo privoščim enkrat na mesec, vendar sem se odločil za enkrat na teden, saj sedaj na začetku.

Šele zdaj vidim razliko pri sebi, ko hodim na masaže. Kako je moje telo drugačno, bolj sproščeno, razgibano. Meni masaža pomeni ogromno, ker imam skoliozo in imam dnevne bolečine zaradi tega. Saj izvajam potrebne vaje, ampak to ni to. Sedaj vidim, koliko mi pomeni masaža. Ko sem tako premišljeval, sem spoznal, da bi lahko zdravstvo nam, ki imamo skoliozo, omogočilo saj eno masažo na mesec. Ker jo res potrebujemo. Najbolj mi je smešno to, da ko sem bil otrok, sem neprestano hodil na preglede, potem pa, ko sem dopolnil 16 let, so name kar pozabili. Izgovor za to je, da nehaš rasti in ti ne morejo več pomagati. Halo, moja skolioza je še vedno prisotna in z leti je vedno slabše. 

Sam se zavedam, da bom moral za svoj hrbet poskrbeti sam, nihče drug mi ne bo pomagal. Vem, da bi lahko bilo drugače, tudi preko zdravstva, a meni tako rekoč od zdravnika rečeno, ne pripada prav nič. Zanimivo! Ko pa se bodo začele resne težave, pa bo seveda zdravnik napisal napotnico in začel bom hoditi od vrat do vrat. Da pa bi to preprečili, to pa ne! Sedaj bom sam poskrbel zato, ker imam možnost, da si masaže plačam, ne vem pa, kako bi bilo, če si tega ne bi mogel privoščiti.