Plise zavese bi zelo lepo prišle na naših novih oknih

Letos smo zamenjali okna in se mi zdi, da nekaj manjka. Ogledujem si plise zavese in razmišljam, če bi bilo to za nas.

Letos pozimi smo opazili, da nam okna ne tesnijo več tako dobro, kot so. K sreči ni bila huda zima in smo lepo prišli skozi, saj imamo tudi dojenčka in bi bilo zelo neprijetno, če bi pihalo skozi špranje. Izbrali smo domačega ponudnika in zelo hitro smo prišli do novih oken. Sedaj jih gledam, pa se mi zdi, da nekaj manjka. Seveda, zavese. Vedno smo imeli zavese, sedaj smo pa morali odstraniti karnise ravno zaradi novih oken. Zato sem se odpravila v bližnjo trgovino in malo pogledala ter povprašala, kaj se trenutno dobi. Med drugim mi je prodajalka ponudila tudi plise zavese, a ker sem prvič slišala zanje, sem jo prosila, če mi lahko pokaže kaj to plise zavese sploh so. Ko mi je pokazala ene, ki jih je imela razstavljene, sem takoj vedela, za kaj gre in bila čisto navdušena, saj sem si takšne zavese ogledovala že kar nekaj časa. Ko je videla, da je to to, kar si želim, mi je pokazala v katalogu še več možnih načinov uporabe plise zavese in razno raznih vzorčkov in kombinacij. Ker je mož rekel, naj sama izberem zavese, saj zaupa mojemu okusu, sem se kar takoj odločila za kombinacijo, ki se mi je zdela najbolj primerna. Gospa mi je tudi ponudila plačilo na 3 obroke, tako da tudi s tem nisem imela velikih težav.

Doma sem možu povedala, da sem izbrala plise zavese in jih tudi že naročila ter delno plačala. Gospa je rekla, da bodo prišle približno v enem tednu in da me bodo poklicali.
Ko so plise zavese prispele in sva jih z možem pritrdila na okna, so prostori dobili čisto drugo energijo. Vse je postalo bolj domače, prijetno. Res so izpadle zelo lepo in to je bilo tisto, kar je manjkalo pri novih oknih. Vesela sem bila, da sem izbrala plise zavese, ker so mi zelo všeč, pa tudi mož je navdušen.