Škropljenje grozdja in zaščitna oblačila

Pri nas doma pri očetu imamo vinograd, za katerega seveda skrbi oče, veseli smo, da je aktiven, vendar so mi šli vedno lasje po koncu, ker nikoli in res nikoli ni uporabljal zaščitna oblačila, kadarkoli sem ga videla da dela. Nekako me ni motilo drugo delo, ko pa sem ga videla da škropi grozdje brez zaščite, sem dobesedno znorela. 

On trmast kot je, ni hotel poslušati, da on že celo življenje dela tako in da njega ne bomo komandirali. Vseeno pa se gre za zdravje in tega nisem mogla dopustiti. Tako sem mu šla sama kupit zaščitna oblačila, čeprav sem tvegala, da jih bo nosil. On je človek, ko bi vse delal na hitro in površno. Ne vzame si čas, da bi v samem delu užival in vzel čas, da pogleda, kaj vse ustvarja. Vse mora biti narejeno čim prej in ni važno, kaj ima takrat obuto ali oblečeno, ko vidi eno delo. Vsem v družini gre to pošteno na živce, ker pogosto pride poškodovan v hiši, ali je to žulj, ali da se je porezal, ali pa poškodoval glavo, vedno je nekaj in če bi nosil zaščitna oblačila, ki se jih tako brani, vseh teh poškodb ne bi imel. On pravi da to ni nič, vendar pa se potem pozna z leti, ker mu pusti posledice.

Tako nisem več dovolila, da bi škropil grozdje brez zaščite, tako sem kupila zaščitna oblačila in mu jih nesla. Seveda je bil jezen na njih in name, da sem brez veze vrgla denar proč, ker on tega ne bo nosil. Veliko sva se kregala glede tega, zakaj so zaščitna oblačila potrebna pri škropljenju grozdja. Na koncu sem dosegla to, da je zaščitna oblačila saj pogledal in se odločil, da bo nosil masko na obrazu in rokavice. Saj nekaj, obleka je tako ostala v garaži, jaz sem se sprijaznila, da ga vidim, ko škropi z masko na obrazu.