Restavracija je lahko zelo lepo priložnost za nabiranje izkušenj

Restavracija je lahko zelo lepo priložnost za nabiranje izkušenj

Ko sem končala srednjo šolo in začela hoditi na faks, sem se znašla v nekako stresni situaciji. Seveda štipendije nisem več imela in bila sem brez denarja. Nekako sem morala dobiti nekaj denarja, da sem lahko sploh jedla ali si kaj kupila za faks. Kar hitro sem ugotovila da bom rabila študentsko delo. Vedela sem, da je zame namen študentskega dela ravno to da se nekaj nauči. Dejstvo pa je tudi bilo da sem potrebovala veliko denarja. Vse, ki sem jih vprašala kaj naj bi se lotila vsi so mi rekli enako. Restavracija je nekaj, kjer se lahko naučiš zelo veliko, saj nekako delaš pod pritiskom in seveda zaslužiš tudi veliko denarja, saj delaš tudi temu primerno zelo veliko ur.

Ko sem to slišala sem bila seveda navdušena. Po ena strani sem bila vesela, saj sem lahko delala med vikendi in tako sem teden izkoristila za učenje, vikend pa za nabiranje denarja. Zelo veliko sem se naučila in restavracija je bila res popolno delo zame.

Delala sem prav vsak vikend, veliko ur in pod pritiskom kar pomeni, da so ure praktično hitro minile. Restavracija mi je ravno zato bila zelo všeč in tako sem si lahko med tednom privoščila kak sendvič in še kaj za povrhu.

Restavracija me je naučila zelo dobro delati tudi med pritiskom in za to sem dobila tudi veliko pohval. Bilo je zelo pomembno, da se med delom ne motim in seveda da delam čim hitreje. Ko sem nekako se ujela v delo, mi je delal zelo hitro šlo. Bila sem pridna, vse stranke sem postregla zelo hitro in vse stranke so bile zadovoljne z mano. Na to sem zelo ponosna, saj sedaj vem, da sem sposobna delati tudi pod hudimi pritiski in se ne rabim bati, da bo delo slabo opravljeno, ker ne bo.