Presenečenje, ko so bile vse otroške knjige pospravljene, je bilo zelo dobrodošlo

Ko sem približevala domu sem bila prepričana, da bom morala doma pospraviti še otroške knjige, preden bom šla, lahko spat. Ampak sem se na srečo zmotila, saj so bile otroške knjige že pospravljene, kar mi je bilo kar malce čudno. Mož vem, da tega nikoli ne naredi, otroci pa tudi do zdaj tega nikoli še niso naredili. Bila sem zelo pozna namreč in so vsi že spali. Knjige pospravim zato, ker je zjutraj drugače vedno tako velik nered, da se komaj lahko znajdem, in zato raje otroške knjige pred spanjem vedno pospravim.

Presenečenje, ko so bile vse otroške knjige pospravljene, je bilo zelo dobrodošlo

Vse je bilo mnogo bolj pospravljeno, kakor po navadi in prav res mi ni bilo najbolj jasno, kaj se je zgodilo. Sem bila pa vsekakor zelo pozitivno presenečena, ker ne vem, ali se je kaj takega že kdaj zgodilo. Potihnem sem si zaželela, da bi bilo tako vedno in mi ne bi bilo treba po težkem delovnem dnevu še pospravljati doma, ker se mi zelo velikokrat ne da to kaj preveč.

Odšla sem v spalnico, da se preoblečem, in nato v kopalnico pod tuš. Ko sem se pripravila za spanje, sem si naredila, še čaj, ki sem ga vedno spijem zato, da se se malce umirim. Po tako dolgem dnevu nikoli ne grem takoj spat, saj me je že večkrat bolela glava, ko sem to naredila. Od takrat se vedno najprej umirim in grem po tem spat. Preden sem se namestila na kavč s spanjem, sem šla pogledat, ali otoka res spita. Sem in tja se zgodilo, da se zbudita, ko pridem domov in potem ne moreta zaspati nazaj.

Ko sem prišla v njuno sobo, sem videl, da oba spita. Očitno so ju otroške knjige uspavale in sedaj spita, kot da se nič ne dogaja okoli njiju. Ko sem se vrnila v dnevno sobo, sem še enkrat preverila, ali so res vse otroške knjige pospravljene, in ker so bile, sem odšla v miru spit čaj.