Paradižnikova omaka je nekaj kar paše skoraj vsepovsod

Paradižnikova omaka je nekaj kar paše skoraj vsepovsod

Nekaj časa nazaj, sredi poletja sva se s fantom odločila narediti pica zabavo. K nama sva povabila nekaj prijateljev in rekla da bo dovolj za piti in jedli bomo pice. Vsi so se strinjali in midva sva lepo šla v trgovino po sestavine. Ko sva vse kupila sva prišla domov in se lotila delati testo. Ko sva naredila testo, sva ga pustila nekaj časa primeru, počakala prijatelje, da so prišli in potem sem se jaz želela lotiti pic. Kar naenkrat ugotovim, da mi nekaj manjka. To nekaj je bila paradižnikova omaka. Nisem imela nič drugega kar bi lahko zamenjalo to paradižnikovo omako, zato me je zgrabila panika. Hitro sem pogledala na uro in videla, da je trgovina odprta samo še deset minut.

Fantu sem rekla naj hitro leti v trgovini in da se mi v roku desetih minut prikaže paradižnikova omaka na pultu. Res je pohitel in prišel domov z paradižnikovo omako, da sem jaz lahko naredila pice do konca. Zabava se je zaključila res fenomenalno a tisti moment je bil čisto nepotreben.

To se je seveda zgodilo zato, ker si nikoli ne narediva nekega seznama stvari, ki jih potrebujeva, ampak samo greva in nakupujeva to kar misliva da rabiva. Dejstvo je da je paradižnikova omaka nekaj, kar se lahko uporabi marsikje in nas ne rabi skrbeti, ali je bo preveč, saj jo lahko naslednji dan porabimo za kaj drugega. Dejstvo je da bi to lahko bila skoraj glava stvar na spisku za trgovino. Paradižnikova omaka paše vsepovsod in od takrat naprej jo tudi jaz kupujem konstantno in se nimam kaj pritoževati, saj jo vedno porabim.

Tista zabava nama je bila neka lekcija, da se to ne ponovi več. Sedaj redno delava seznam in tudi desetkrat preveriva, če imava vse na njemu in včasih se še vedno zgodi, da se v trgovini spomnim, da sem nekaj pozabila dati na seznam in mi to vseeno rata na koncu kupiti, saj sem se pravi čas spomnila.