Pravijo, da je letos leto os

Najprej nisem polagala toliko pozornosti, ko je vsako toliko časa priletela v hišo osa, ker mi je bilo čisto logično, da pridejo zaradi sadja. Na kar sem videl kar dva gnezda, ki so jih naredile okoli hiše. Enega na vhodu v hišo in drugega na železnem oklepu od gugalnice. To pa mi ni bilo več všeč, ker sem vedela, da se na gugalnici otroci gugajo in hitro se lahko zgodi, da jih ose napadejo. Tako sem odšla v trgovino, da bi kupila sprej proti osam in prodajalka mi je povedala, da je letos veliko os in da ludi ljudje povedo, koliko problemov imajo z njimi. Nekateri jih rešujejo sami, spet drugi pa pokličejo za to namenjene delavce, da pridejo in ose odstranijo. Pri nas ni bil takšen problem in smo z sprejem rešili zadevo sami. 

Je pa res nerodno, ko ose neprestano letajo v hišo in tako se bojiš, da te pičijo. Saj veste, kako se otroci bojijo os in pri nas nastane dretje, ko zagledjo v hiši oso. Čeprav jih mirim in pravim, da naj bodo mirni in bo osa sama odletela, se tega enostavno ne morejo držati, ker jih je strah. Po eni strani jih razumem. 

Pravijo, da je letos leto os

 

Zakaj pa je letos lepo os?

Lahko bi rekli, da smo imeli milo zimo in takrat lahko pričakujemo več os in več komarjev. Zaradi podnebja se to zgodi in lahko samo upamo, da bo naslednja zima mrzla in huda, da ne bomo spet trepetali, ko nam bodo ose okoli hiše delale gnezdo.