Orehi kot vir vitaminov in kot zelo pomembno živilo

Že v antični Grčiji in Rimu so poznali orehe, saj so bili že v tistem času zelo pomemben del jedilnika in vir prehrane. Obstaja več vrst orehov in ne samo tisti navadni orehi, ki so nam vsem dobro poznani, in sicer črni orehi, japonski in druge vrste orehov.

Znanstveno je dokazano, da vsakotedensko uživanje orehov preprečuje nastanek srčne kapi in motnje srčnega ritma. Prav tako pa je tudi dokazano, da je tovrstno živilo odlična hrana za naše možgane, saj se z uživanje orehov delovanje naših možganov zelo krepi.

 

Zelo pomembni za ohranjanje dobre imunske odpornosti

Znanstvene raziskave so potrdile, da je uživanje orehov zares zdravilno za človeški organizem in imunski sistem, namreč orehi zagotavljajo finonutrietne in rastlinske spojine, ki imajo izredno močne antioksidativne snovi, ki našem telesu omogočijo boljše delovanje. Dobro znano je tudi, da so orehi velik vir vitamina cinka, ki pa je ključen za razvoj imunskih celic in funkcioniranje.

Diete z visoko vsebnostjo cinka so povezane z zagotovljenim zmanjšanjem za številne bolezni, predvsem za tiste, ki so povezane z prezgodnjim staranjem. Prav tako je bilo dokazano, da se orehi zelo dobro obnesejo pri rakavih bolnikih in da so tisto živilo, ki pripomorejo k preprečevanju nastanka raka.

Orehi kot vir vitaminov in kot zelo pomembno živilo

 

Hujšanje z orehi

Čeprav orehi vsebujejo veliko maščob, so vseeno tisto živilo, ki vsebuje zdrave in telesu koristne maščobe zato so priporočeni za uživanje tudi, če ima oseba kakršno koli vrste dieto. Sama sestava orehov je taka, da telo spodbudi k boljšemu delovanju, kar potem na koncu pripelje do tega, da oseba prične lažje izgubljati odvečne in neželene kilograme.

Z rednim uživanjem orehov se da tudi zelo dobro in brez težav vzdrževati želeno telesno težo, saj so orehi odlični za prigrizek oziroma za nadomestilo sladkarij ali pa slanih prigrizkov.

 

Sestavina k številnim sladicam

Ne nazadnje pa je za orehe pomembno dodati še to, da se neredko pojavijo kot sestavine za najrazličnejša peciva oziroma sladice. Nepogrešljivi so na primer v čisto pravi gibanici.