Pisarniška okna in rolete

Po končanem faksu sem z prijateljem ustanovil podjetje in najel dve velike pisarne z velikimi okni, kjer pa bi potrebovali tudi rolete, ker je neprestano sonce svetilo v naše pisarne. Na začetku se seveda loviš in hočeš obrati tisto ta pravo pot. Tak sva z prijateljem vložila cel najin čas, delala sva po cele dneve, ker sva mogla, če sva hotela uspeti. Včasih sva sedela za računalniki in potrebovala bi rolete, ker naju je ta močna dnevna svetloba motila, vendar nobeden ni bil toliko, da bi si vzel čas za to, da bi rolete montirali.

Kasneje sva potrebovala nove ljudi, tako sva se odločila, da zaposliva dve osebi, ki bosta urejali vse to, kar midva ne zmoreva več, ker imava druge obveznosti. Lahko rečem, da sva kot podjetje res rasla in bila uspešna. Naši novi zaposleni, pa so naju reševali za stvari, katere nisva utegnila. Ko sem prišel en dan v pisarno in videl enega od zaposlenih kako si je roko držal na čelu, da je videl v računalnik, sem vedel, da so rolete sedaj nujne. Midva sva na to čisto pozabila, tako sva se dogovorila, da pa ta teden to urediva.

Izbrala sva trpežne rolete, ki bodo trajale in ki so imele več nastavitev, ker pa tudi nisva želela, da bi bilo v pisarni preveč temno, ko bi delavci zaprli rolete, ker vseeno pa je dnevna svetloba še kako koristna. Montaža rolet je bila hitra in zadovoljstvo delavcev se je čutilo, čeprav niso nikoli potarnali, da jih svetloba moti. Tudi midva sedaj lažje delava, nekako imamo rolete neprestano spuščene, vendar jih rotiramo, po potrebi, kako močno sonce sije v pisarno. Sedaj smo se že prav razvadili, da imamo tisto prijetno svetlobo in delo ni moteče, če bi moral nazaj brez rolet, bi šele videli, kako smo se prej po nepotrebnem matrali.