Parket bomo zamenjali, ko bodo otroci malo večji

Hišo v kateri živimo sedaj so zgradili moji starši, moj oče je priden in delaven človek, nekaj časa nazaj bi lahko rekli, da se je še dalo graditi in moj oče je to izkoristil, hiša je bila zgrajena, opremljena za silo, parket je bil stari, ko smo se vselili, a to nam ni predstavljalo težav, kajti v teh časih smo dobili streho nad glavo. Jaz še danes rečem sovjemu očetu hvala, ker vem, koliko truda je naredil in koliko se je moral odreči, da sem sedaj jaz imel hišo. Seveda hiša ni bila opremljena moderno, tudi parket je bil že kar načet, a po drugi strani čisto normalno za življenje v njej.

Na začetku sva si jo dodatno opremila, kar sva potrebovala. Za večje investicije, kot je parket, da bi ga položila na novo, pa bova počakala, a tudi otroci malo zrastejo, kajti nima sedaj smisla, da si delava stroške, posebej ne s tlemi, ker morava še druge stvari narediti in pri vsem tem urejanju, se bodo tla še uničevala, pa tudi otroci so majhni in tudi oni poskrbijo da na parket kaj narišejo pomotoma seveda, popraskajo, tako da nima smisla.

Sva pa prepričana, da bova dala gotovi parket, obema je zelo lep in ker sva že dobila narejeno hišo, sami veste koliko stroškov je to, imava sedaj možnost, da notranjost hiše urediva po najinih željah, ker imava prihranjen denar, saj ga nisva rabila porabiti za samo gradnjo hiše. Moj oče še danes pomaga pri vsem, on je moj ponos, hvaležen sem mu neskončno, to je človek, ki skoči na pomoč, pa ne bi rabil, rad pomaga, rad se druži in je veseljak. Tudi njemu je všeč, ko vidi ,da se hiša dela naprej, tudi njemu je všeč gotovi parket, ki ga bova dala kasneje, ker je on zgradil hišo, se po navadi, ko se kaj odločujem, še danes posvetujem z njim.