Kakovostna vzmetnica izjemno učinkovito vpliva na dnevni in nočni počitek

Ste se že kdaj vprašali, kakšen pomen ima vaša vzmetnica med dnevnim ali nočnim počitkom? Najverjetneje vas je takšna vrsta vprašanja začela spremljati, ko je bila vaša vzmetnica že kar precej načeta, posledično pa vaše spanje ni bilo več dovolj kakovostno in mirno. Strokovnjaki pravijo, da bi morali prav vsako vrsto ležišča praviloma menjati na vsakih sedem let. Upoštevate to pravilo?

Pri izbiri novega ležišča pa še zdaleč ni vseeno, kakšna vzmetnica vam pride pod roke. Pred nakupom je treba dobro razmisliti o vrsti. Na trgu so namreč na voljo številne vzmetnice in prav vsaka med njimi ni namenjena komur koli.

Različni tipi vzmetnic

Na razpolago so vam različni tipi vzmetnic oziroma ležišč. Vzmetnica iz pene se lahko med seboj razlikuje po postopku izdelave, po trdoti, prožnosti in ne nazadnje tudi po sami višini. V osnovi vam je na voljo poliuretanska vzmetnica, hladno pihana ali pa vzmetnica iz spominske pene. Tudi hladno pihana pena je narejena iz poliuretana, vendar je še dodatno obdelana s kisikom. Posledično ležišče postane še bolj prožno in veliko zračnejše.

Za spominsko peno je značilno, da gre za peno nekoliko večje specifične gostote. Posledično ima majhne zračne celice. Zrak po obremenitvi peno vrača nazaj, in sicer v njej prvotni položaj. Zaradi majhnosti zračnih celic se na površini ležišča še kar nekaj časa pozna odtis telesa uporabnika. Sicer pa se vzmetnica iz spominske pene zlahka lahko prilagodi teži, obliki pa tudi temperaturi telesa. Ker nudi odlično oporo, to telesu omogoča preprečevati oziroma blažiti bolečine.

Žepkasta vzmetnica je sestavljena iz različnih plasti materialov

Ne nazadnje vam je na voljo tudi posebna žepkasta vzmetnica, ki je narejena iz različnih plasti materialov. Kakovostnejše izvedbe vam omogočajo, da je vzmetnica obdana z vsaj enim okvirjem iz jekla, ki lahko izjemno učinkovito ojača jedro ležišča.