Ženske in moške omare

Ne bi bilo prvič, če bi se kateri moški pošalil, da so ženske omare vedno premajhne in da kmalu najdejo v svoji omari kakšno ženino obleko. To se zgodi marsikdaj, čeprav danes tudi urejeni moški ne zaostajajo za ženskami, ker imajo prav tako veliko oblačil in obutve.

Pri nas je bilo isto. Prav spominjam se, ko smo kupovali omare za v spalnico in otroško sobo in je mož bil takoj zato, da se spalnica po dolžini premeri zaradi omare, da bi bila omara čez celo steno. Najbolj smešno mi je bilo, da je to delal, da bo le imel omaro zase. Sprva je bilo vse v najlepšem redu, ko smo se preselili, res smo imeli vse lepo zloženo, vsak je točno vedel, kje ima svoje stvari.

Potem pa je prišla pomlad, ko sem sama potrebovala tako zimska oblačila, kot tudi poletna in moja omara je seveda postala premajhna. Lahko bi nekatera oblačila umaknila na podstrešje in če bi jih pač rabila, bi šla nazaj po njih. A kaj ko je podstrešje že predaleč, tako sem držala par kosov jaken pred omaro in se odločila, da jih dam v moževo. Obe omare sem zaprla in pozabila na to situacijo, a me j mož kar hitro spomnil, ko je zjutraj odprl svojo omaro. Slišati je bilo nekako tako: » Pa ne no!«

Že sem vedela, da so krive moje jakne, sprva sem mislila. Da se bo bolj pritoževal, pa se na koncu ni, ker je vedel ,da bo slej ko prej to doživel. Ženske res ne moremo imeti tako velike omare, da ne bi vedno kaj dale še v omaro svojih mož, če na začetku še nekako gre, pa se nam čez leta nabere. Ker nočemo dajati svari stran, pa nam zmanjka prostora in naše omare postanejo premajhne, pa če tudi so prej izgledale gromozanske in smo bile prepričane, da ne bodo nikoli polne cunj.