Pokljuka, kraj kjer imate lahko prekrasni dopust

Marsikdaj bi nas lahko pot zanesla v kraje kot je Pokljuka, sploh pozabljamo na našo prelepo Slovenijo, ko iščemo dopustno destinacijo za nas in za našo družino. Sama obožujem Slovenijo, meni je prekrasna za raziskovanje, posebej če imate otroke. 

Pride dan, ko tudi sama pomislim, kdaj bomo pa tudi mi odšli kam daleč z letalom in uživali v drugih kulturah, pa na koncu vedno ostanemo v naši prekrasni Sloveniji. Zadnji dopust, ki smo ga imeli, je bila Pokljuka in to čisto po naključju. Ker delam za pisalno mizo preko spleta, se mi je kar pogosto pojavljala akcija prekrasnega dopusta v Sloveniji in to je bila Pokljuka, ko sem si končno pogledala, kaj se ponuja in kakšna je cena, sem se še isti dan odločila za vikend paket z vso družino. Moram reči, da je to bil nepozabni kratki izlet, ravno dovolj časa smo imeli, da otrokom ni bilo dolgčas, Pokljuka je kraj, kjer lahko raziskuješ, zrak, ki ga dihaš nam je napolnil pljuča. 

Kar se tiče poti nudi Pokljuka, tako zahtevne, kot tudi enostavne poti za pohode z družino. Tako smo šli na dva krajša pohoda in otroci so bili več kot zadovoljni, nobene slabe volje, to naredi ta gorski zrak, tudi midva z možem sva bila kot prerojena, nabrala sva si novih moči za naslednji delovni teden, otroci pa so doživeli nekaj novega, že samo pogled na gore, jim je pričaral tiste iskre v očeh.

Ker nismo bili v zimskem času, smo videli, da je Pokljuka idealna tudi pozimi in takoj sva z možem rezervirala termin v hotelu, kateri je imel blizu smučišče, da bomo po zimi lahko uživali celi teden na snegu in tako doživeli zimsko pravljico, ki vam jo Pokljuka definitivno lahko da. Obiščite te kraje, še predenj greste v tujino, kajti ne bo vam žal, če radi smučate je Pokljuka prekrasni kraj za to.