Utrujenost zaradi diete

Saj veste, ko začutite, da bi radi shujšali in nimate moči, da bi telovadili in se zdravo prehranjevali. Prvo morate predelati to, da boste spremenili jedilnik in že misel na to vam pričara utrujenost, kaj šele, ko pomislite, da boste morali telovaditi. Vendar dobro je že to, da si naredite načrt.

Sama sem probala z različnimi dietami in telovadbo, katera se nobena ni odnesla, po nekaj dnevih sem odnehala. Tako sem sprejela odločitev, da bom zjutraj pojedla zajtrk in kasneje kosilo do dvanajstih in potem ne bom več jedla do zjutraj. Vedela sem, da me bo napadla utrujenost, ker to ni normalno in tudi ne vem, če je zdravo. Tako sem začela. Prve tri dni, sem mislila, da me pobralo, utrujenost je bila tako huda, da sem hodila spat ob osmih zvečer in se zbujala zjutraj ob sedmih. 

Samo tako sem zdržala, ko je minilo več kot tri dni, sem se počasi začela prijati, nisem potrebovala več toliko hrane, utrujenost je bila še vedno prisotna, vendar hrane nisem pogrešala. Tako sem počasi začela zraven še telovadit, tako so mi dnevi minevali in tehnica je po enem tednu pokazala minus 3 kg. 

Kako sem bila srečna, ker je utrujenost minila, hrano nisem pogrešala in lahko sem nadaljevala z dieto, brez slabe volje. Ko pa je minilo 10 dni, se je utrujenost vrnila, ker je telo bilo že izčrpano in ni bilo navajeno na tako malo hrane. Videla sem, da moram prenehati in si vzeti kakšen dan prost in takrat jesti kar koli si želim. Prvo sem mislila, da bom navalila na sladkarije, vendar moram priznati, da ko sem pojedla košček čokolade, mi je bilo dovolj, nisem potrebovala več. Zdaj ni bila problem utrujenost, vendar izčrpanost, tako sem si vzela dan po svoje in tisti dan jedla kar mi je pasalo. 

Danes hujšam že tretji teden in počutim se lažja, bolj zdrava, utrujenost je minila in tako so moji dnevi z polno energije, ki se jih že tako pogrešala.