Servis telefonov bi moral biti v vsakem malo večjem kraju

Starejši ko si, težje se znajdeš. Kolikokrat starejši ne znajo upravljati z tehnologijo in bi potrebovali pomoč. Res bi bilo lepo, če bi servis telefonov, bil skoraj v vsakem malo večjem mestu. In ne samo to, tako kot vidim, koliko starejših ljudi se ne znajde, bi bilo lepo, če bi obstajale prav službe, ki bi v živo pomagale takšnim ljudem pri tehnologiji, na primer telefonu. Če nekdo ne bi znal delati z telefonom, bi lahko poklical in nekdo bi prišel na dom in mu pomagal.

Sam sem opazil, da moja stara mama zna uporabljati telefon, vedno me uspe priklicati, a ko jaz pridem k njej, pa njen telefon malo pogledam, vidim, kako ima vse nastavitve neurejene, čeprav sem ji že te nastavitve neštetokrat uredil, prav zato bi prišel prav servis telefonov, ker nimajo vsi te možnosti, da jim pridejo uredit otroci. Starejši so res odvisni od mlajših, ko prideš v ta starejša leta, ti je vse odveč, kar ti pride nepričakovano, obisk zdravnika, servis telefonov, trgovina, lekarna, popravilo avta, če ga še seveda imaš.

Naša babica je moderna babica, tako saj jaz pravim, ker ona ne obupa, če dobi kakšno stvar v roke, se bo tako dolgo mučila, da bo našla rešitev, pa če tudi vse drugo naredi narobe. Prav zato bi pri njej lahko dali na servis telefonov njen telefon vsak mesec, kajti to je čista zmešnjava, ko primeš njen telefon v roke, vidiš kako ima vse zmešano. A še vedno se znajde in pokliče tistega, ki ga potrebuje. Prav nobene oviri ni, čeprav sem ji že povedal, da bi bil boljši servis telefonov za njo, da bi ji uredili telefon, vendar ga vedno da meni in potem se jaz trudim po dve uri ali pa še več, da ji spet vse uredim, tako kot treba.