Poslovna darila je treba izbirati previdno

Če ste podjetnik in v kratkem želite obdarovati svoje zveste stranke, poslovne partnerje, zaposlene, morda svoje družinske člane, je čas za razmislek o tem, kakšna poslovna darila izbrati. Naloga ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. Pri izbiri tovrstnih daril je namreč treba paziti na kar nekaj dejavnikov. Med drugim darila za poslovno obdarovanje ne smejo biti preveč osebna.

Kakšna poslovna darila torej pridejo v poštev? V prvi vrsti je pomembno, da so praktična, uporabna in ne nazadnje tudi prikupnega videza.

 

S katero izbiro poslovnih daril zagotovo ne boste brcnili v temo?

Na spletu lahko najdete kakšen seznam za poslovna darila, ki so že leta in leta v uporabi za takšen način obdarovanja. Slednje seveda pomeni, da se obnesejo pri obdarjencih in da se jih tudi vam splača vključiti v svoj darilni program.

Daleč najbolj priljubljena poslovna darila so tista, ki so v obliki tekstila, na primer majic, jaken, puloverjev s kapuco. Vsekakor se spodobi in koristno je, da jih daste tudi potisniti s svojim logotipom ali pa sloganom podjetja.

 

Malenkosti, ki štejejo

Vsekakor pa še zdaleč ni nujno, da so poslovna darila večje velikosti. Lahko so le manjši izdelki, ki so ravno tako lahko izjemno uporabni. Pri tem mislimo na primer na nekoliko bolj kakovostne in prefinjeno zasnovane kemične svinčnike, blokce, morda tudi USB ključke.

Vaši obdarjenci bodo zagotovo veseli, če jim boste podarili kaj takšnega, kar pride v poštev za njihove pametne naprave. V mislih imamo na primer etuije za pametne telefone ali kaj podobnega.

 

Dežniki, vžigalniki in zapestnice

Pogosto poslovna darila menjamo kar s promocijskimi darili, kar bi sicer lahko tu in tam enačili. Potem lahko kot poslovno darilo nekomu podarite dežnik, vžigalnik ali pa privlačno zapestnico. Slednja je zlasti dobrodošla za nekoliko mlajše generacije, na zapestje pa jo bodo z veseljem namestili tudi starejši.

Poslovna darila je treba izbirati previdno