Citroen in njegove najnovejše tehnologije

Pri izbiri vozila smo na sploh zelo pozorni tudi na proizvajalca oziroma na blagovno znamko. Zelo radi se oziramo za vozili vrhunskih proizvajalcev, ki pa so praviloma kar draga. V resnici pa si dandanes marsikdo lahko privošči tudi nekoliko dražje, udobnejše in varnejše vozilo, saj obstajajo številne možnosti, ki to omogočajo.

Med bolj priznanimi avtomobilskimi proizvajalci je tudi Citroen. Pri nas je na cestah opaziti kar veliko njegovih izdelkov, ki poleg varne in prijetne vožnje ponujajo izjemno dobre tehnologije. Slednje lahko učinkovito pripomorejo k veliko večjemu udobju.

Citroen in njegove najnovejše tehnologije

Kaj je aplikacija My Citroen?

Ena od aplikacij se na primer imenuje My Citroen. Ta omogoča, da lahko s svojim avtom ostanemo povezani, prav tako zlahka dostopamo do njegovih informacij. S takšno vrsto aplikacije imamo torej koristi od prilagojenega spremljanja vzdrževanja vozila ter dostopa do storitev Citroen.

Omenjeno aplikacijo, ki vam jo omogoča Citroen, na primer lahko uporabimo tudi tedaj, ko imamo prometno nesrečo ali potrebujemo kakršno koli obliko pomoči. Izberemo program Asistenca in pomoč, s pomočjo katere lahko kar direktno pokličemo Citroen asistenco, ki je na voljo 24 ur, in to vse dni v tednu.

Spoznajmo tehnologijo Mirror Screen

Še ena od priljubljenih tehnologij avtomobilskega velikana Citroen je Mirror Screen. Takšna funkcija posnema tisto, kar na zaslonu na dotik našega vozila prikažejo združljive aplikacije našega mobilnega telefona. To v praksi seveda pomeni, da lahko svoje aplikacije pa tudi njihovo vsebino uporabljamo za iskanje najrazličnejših napotkov, prav tako za pošiljanje sporočil v popolni varnosti, za poslušanje glasbe, in to ne da bi pri tem sploh odmaknili pogled s ceste.

Kadar želimo tovrstno Citroen tehnologijo uporabiti oziroma aktivirati, preprosto povežemo pametni telefon z originalnim kablom USB. Odvisno od same opreme vozila oziroma od različice lahko dostopamo preko splošnega menija na zaslonu na dotik ali pa kar preko določenega ukaza.