Najbolj pogosta oblika zdravljenja bolezni raka: kemoterapija

Kot strela z jasnega nas je zadela novica, da babica potrebuje zdravljenje. Nihče od nas namreč ni vedel, da se že leta bori z boleznijo raka. Tokrat ji kemoterapija ne uide. Takoj, ko smo za to izvedeli, smo seveda potrebovali kar nekaj časa, da smo novico sprejeli, saj je bil to šok ne samo za nas, pač pa tudi za vse ljudi, ki poznajo mojo babico. Prav vsi namreč babico dojemamo kot najbolj pozitivno osebo daleč naokoli, zato smo bili nad dejstvom, da ima raka še toliko bolj presenečeni. Zavedamo pa se, da ji bo kemoterapija lajšala bolečine, v katerih se je znašla.

Zdravnik nam je pojasnil načrt njenega zdravljenja. Precej prepričan je, da bo kemoterapija najbolj primerna oblika zdravljenja, ki ga potrebuje babica. O njegovi odločitvi ne dvomimo, zato smo se odločili, da se babici pri zdravljenju pridružimo. Skozi celotno zdravljenje ji bomo stali ob strani in verjamemo, da bo tudi z našo pomočjo lažje prenašala morebitne nezaželene stranske učinke, ki jih lahko povzroči kemoterapija vsak teden.

Velikokrat se sprašujemo, od kje babici takšno upanje in pozitivno razmišljanje. Kdor nas pozna, namreč ve, da prej pomislimo na slabo, kot na dobro. Pozitiva res ni nekaj, v kar bi verjeli. Več kot očitno je, da to spremenimo. Zdaj je čas, da vklopimo pozitivno razmišljanje, če ne zaradi nas samih, pa zaradi naše babice, saj to v tem trenutku najbolj potrebuje. Naša dobra volja in upanje ji bosta še kako pomagala skozi celotno zdravljenje.

Minilo je že nekaj tednov od babičinega prvega obiska kemoterapije in lahko vam povem, da za zdaj še ni občutila nikakršnega stranskega učinka. Samo zdravljenje dobro prenaša, kar se vidi tudi po tem, da polna upanja skače po hiši in se smeje na ves glas. Težko si verjetno predstavljate, kako srečni smo, da ji kemoterapija pomaga. Takšne sreče se namreč z besedami ne da opisati.