Na katerih področjih življenja nam lahko pomaga hipnoza

Če želite hitreje in učinkovito dostopati do sprememb v življenju, vam pri tem lahko v veliki meri pomaga tudi hipnoza. Ta namreč dovoljuje vstopiti v del uma, kjer so arhivirani vsi podatki, prav tako tudi strahovi in prepričanja. Dejstvo je, da se večine destruktivnih prepričanj sami niti ne zavedamo dovolj. Čutimo pa jih kot negativne posledice v svojem življenju. Če na primer v sebi nosimo prepričanje, da mora biti moški ženski nadrejen, bomo tako v svoje življenje vedno pritegnili takšne osebe, ki bo to prepričanje tudi potrjevala, in to ne glede na svoje zavestne želje in potrebe.

Hipnoterapevti torej številnim osebam pri nas pa tudi drugje po svetu pomagajo izboljševati način življenja oziroma kakovost. Ustvarjajo pozitivne spremembe na področjih, kjer se zdi, da jih pacienti oziroma klienti potrebujejo. V nadaljevanju vam navajamo samo nekaj področij, kjer je lahko hipnoza še kako zelo uspešna.

Za lajšanje in odpravo stresa ter za pomoč in odpravo depresivnih motenj

Na sploh se hipnoza zelo dobro izkaže pri aktualnih težavah, kot sta na primer stres in depresija. Pomaga torej lajšati pa tudi povsem odpravljati stres, obenem nudi veliko pomoč pri odpravi depresivnih obolenj. S pomočjo hipnoze se torej iščejo ter odpravljajo vzroki za nastale težave.

Prav tako hipnoza pomaga pri čiščenju negativnih občutkov, kot so žalovanje, čustvene blokade, potlačena čustva. Uspešna je pri premagovanju pa tudi pri preprečevanju kronične utrujenosti, izgorelosti, izčrpanosti. Pomaga pri vzpostavljanju zdravih partnerskih odnosov in razmerij na sploh.

Koristna je tudi pri izboljševanju učnih sposobnosti

Seveda je hipnoza zelo dobrodošla tudi za izboljševanje učnih sposobnosti. Izboljša namreč samo kakovost učenja in posledično učne rezultate. Izboljšuje dosežke v športu, spomin, odpravlja motnje hranjenja.

Dobro je vedeti tudi to, da vam lahko hipnoza pomaga pri težavah s kajenjem, pitjem alkohola, pri odpravljanju jecljanja ter še pri drugih številnih težavah.