Kolagen in njegove ključne prednosti za naše telo

Kolagen velja za večplastnega, vpliva tako na notranje kot tudi na zunanje delovanje našega telesa. Z leti takšna struktura v našem telesu prične upadati, kar se kaže tudi na koži, laseh, nohtih in še kje. V tem primeru je dobro jemati kakovosten kolagen v obliki prehranskega dodatka, saj nam to lahko ponudi številne prednosti.

V prvi vrsti lahko rečemo, da je kakovosten kolagen odlično anti age prehransko dopolnilo. Z rednim uživanjem boste tako dobro poskrbeli za povsem zdrav videz kože. Sami pa veste, da takšen videz kože pomeni tudi bolj mladostni videz.

Učinkovita borba proti s celulitom

Sicer pa je kolagen v obliki dobrega prehranskega dopolnila lahko odličen borec proti celulitu. Prav tako se z njim lahko dobro borite tudi proti strijam, saj se bo vaša koža s pomočjo večje količine kolagena učinkovito krepila.

Če še ne veste, kolagen sestavlja kar 18 aminokislin. Med njimi je tudi aminokislina, ki se imenuje glicerin. Ta pa je odlično zdravilo za jetra, ker na izjemno učinkovit način pomaga iz telesa odstranjevati pesticide ter še druge številne toksine iz okolja ter zaužite hrane. Ne nazadnje pa je glicerin odgovoren tudi za zelo pomembno lastnost samega kolagena, to je, da lahko s pomočjo te vrste beljakovine zelo dobro spimo.

Za uravnavanje apetita in izboljšanje splošnega počutja

Znano je, da kolagen lahko dobro uravnava tudi naš apetit. Po zaužitju tega prehranskega dopolnila smo namreč še kar nekaj časa siti. Na sploh pa kolagen pomaga izboljšati naše splošno počutje. Dobro vpliva na naše hormone, saj je odličen vir aminokislin, na primer glutamina, glicerina, arginina, prolina. Vse omenjene snovi namreč spodbujajo nastajanje zdravih hormonskih nivojev.

Dokazano je, da kolagen vpliva na prebavo ter pomaga dobro uravnavati prebavni sistem. Še posebej odličen je za tiste osebe, ki se soočajo s sindromom razdražljivega črevesja. Tudi zdravilno funkcijo ščitnice učinkovito podpira prav kolagen.