Kakšne so kompresijske nogavice za moške in kako se oblečejo

Tudi za moške obstajajo kompresijske hlačne nogavice, ki zaradi kompresije prepričujejo nastajanje krčnih žil. Seveda jih tudi moški potrebujejo in tako so prilagojene točno njim. 

Da pa bomo kupili pravilne kompresijske nogavice za moške, pa je potrebno izbrati pravilno velikost, da pa bomo izbrali pravilno velikost, pa si moramo prvo doma izmeriti obseg nog, da bomo vedeli, katere kompresijske nogavice za moške si morate kupiti. Lahko pa boste tudi izbirali med barvami in različnimi kompresijami.

Ko jih imate enkrat doma pa je način oblačenja kompresijskih nogavic za moške identični, kot za ženske. Najboljše jih je oblačiti zjutraj, ko še noge niso zatečene in je oblačenje najlažje. Prvo začnemo z eno nogo in nogavico potegnemo preko prtov in stopala do kolen, po tem drugo nogavico oblečemo isto do kolen, nato pa se vstanemo in potegnemo po celotnih nogah. Pri nogavicah moramo biti pazljivi, ko jih oblačimo, da jih ne poškodujemo z nohti, prstani in uro, kajti vseeno moramo vedeti, da pa kompresijske nogavice za moške niso tako močne in če jih zataknemo, nam bodo počile.

Kako pa je glede čiščenja?

Peremo jih na 40 stopinj in ne uporabljamo belila, ali kakšnih drugih agresivnih detergentov. Sušenje pa naj bo naravno, nikar ne uporabljajte sušilnega stroja ali pa sušenje na radiatorju.

Vsekakor so kompresijske nogavice za moške prav tako občutljive in potrebno jih je paziti, tako pri pranju, kot pri oblačenju, če boste na njih pazili, jih boste lahko dolgo uporabljali, kajti zelo dolgo držijo sestavo in se kompresija ne raztegne. 

Marsikdo bi si mislil, da kompresijske nogavice za moške, ki so kot hlačne ne obstajajo in da se lahko dobijo samo dokolenke, vendar obstajajo in moški, ki jih potrebujejo, jim proti krčnim žilam še kako pomagajo. Res pa je, da jih ni prijetno nositi in marsikdo se jih na veliko izogiba, pa če tudi ima probleme z krčnimi žilami in bi mu nošenje kompresijskih nogavic še kako pomagalo.