Bo telefonski marketing prava služba zame?

 

Bo telefonski marketing prava služba zame?Globoko se mi je zataknilo v življenju, že eno leto sem brez službe. Počasi postajam že malo obupana, da si bom sploh našla delo, še dobro da me mož podpira in mi pomaga. Sama bi že zdavnaj obupala. Včeraj me je klical najin prijatelj Peter in povedal, da nujno iščejo več oseb za telefonski marketing. Ponoči nisem spala, to je služba, ki jo ne poznam dobro, ne vem kako naj se odločim. Doma ne zdržim več, tega dela pa se bojim, ker mislim da ga ne bom sposobna opravljati. Po naravi sem bolj tiha in zadržana, za telefonski marketing se mi zdi, da moraš biti drzen in glasen. Dolgo sem se z možem pogovarjala o temu ali naj pokličem na agencijo ali ne. Na koncu sem se odločila, da bom pač poskusila in bomo videli kako bo.

Na razgovoru so me malo potolažili, bili so zelo prijazni. Povedali so mi, da bom šla na tečaj za telefonski marketing in da mi bodo ves čas stali ob strani in me podpirali. Na tečaju so nam povedali kakšna so pravila telefonske komunikacije:

  • pomembno je kdaj koga poklicati
  • kako pravilno zastaviti vprašanja
  • kako reagirati na izgovore
  • katere so najbolj pogoste napake…

Nastopil je prvi delovni dan, imela sem veliko tremo, še vedno sem malo dvomila vase. Novi sodelavci so me pričakali s kuhano kavo in kolačkom. To mi je dalo dodatno spodbudo, dober kolektiv v službi je zelo pomemben. Predvsem so me opozorili, naj ne obupam po nekaj zavrnjenih klicih. Dvignila sem telefon in imela veliko srečo pri prvi stranki, bila je prijazna in sklenila sem prvi posel. Naslednji možakar me je sicer nadrl, vendar sem led že prebila. Ugotovila sem, da telefonski marketing ni noben bav bav. V vsaki službi naletimo na take ali drugačne osebe, tako je pač življenje. Na tečaju so me naučili tudi to, da tega ne smem jemati osebno. Vesela sem, da sem poskusila nekaj novega in izstopila iz cone udobja.