Vsem dobro poznan vitamin kompleks B

Dejstvo je, da so vitamini pa tudi minerali del našega življenja. Če ne bi bili, naše telo niti pod razno ne bi zmoglo dobro delovati. Večinoma jih lahko v telo vnašamo s primerno izbrano prehrano, prav tako nam lahko zelo dobro denejo tudi takšni vitamini ter minerali, ki jih najdemo v obliki prehranskih dopolnil.

Še posebej znan je na primer vitamin C ali pa vitamini skupine B. Slednje se še posebej splača jemati kar v kompletu oziroma v kompleksu. Na sploh nam vitamin kompleks B lahko v življenje prinaša številne dobre plati.

 

Družino vitamina B sestavlja osem članov

Skoraj povsod doma lahko najdemo vitamin kompleks B, saj nam je vedno bolj jasno, kako zelo pomembna so tovrstna prehranska dopolnila. Seveda pa je še kako zelo pomembno, kje takšna dopolnila kupujemo. Le kakovostni vitamin kompleks nam namreč lahko ponudi rezultate, ki so nam obljubljeni.

Vitamin B družino sestavlja kar osem družinskih članov. Kljub temu da so splošno priznani in poznani kot velika skupina in pogosto sodelujejo v našem telesu, pa lahko prav vsak med njimi opravlja svoje edinstvene ter izjemno pomembne funkcije. Znani so vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 in B12. Najdemo jih lahko tudi pod drugimi imeni, kot so tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kislina, piridoksin, biotin, folna kislina.

Vsem dobro poznan vitamin kompleks B

V vodni topni vitamini

Za vitamine B oziroma za vitamin kompleks B je značilno, da je v vodi topen. Posledično se težko shranja v našem telesu. Daleč najboljši naravni vir tovrstnih vitaminov je pivski kvas pa tudi kvasni kosmiči. Poleg omenjenega jih najdemo še v oreščkih, nekaterih vrstah stročnic, žitnih otrobih.

Na sploh torej vitamini ter minerali igrajo nadvse pomembno vlogo, in to v vseh procesih našega organizma, zato je še toliko pomembneje, da smo pozorni nanje oziroma da jih jemljemo v primernih ali pa zadostnih količinah.