Poroka, ki je šokirala vse

Ko pomislimo na poroko, se najprej spomnimo na svečan in vesel dogodek, na katerem si bosta ženin in nevesta dahnila usodni da. Pred očmi nam poplesujejo bela poročna obleka, poročni šopek in poročna torta, zabava, poročni bend in podobno. Vendar pa je poroka, ki se je nedavno zgodila v Italiji, presenetila vse. Gostje pravzaprav niso vedeli, da gre za poroko, saj so bili vabljeni na rojstni dan. Štiridesetletni Italijan pa je na »rojstnodnevno zabavo« prišel na belem konju in izkazalo se je, da se bo poročil – in to kar sam s sabo.

Poroka za enega je nekaj, čemur v današnjem svetu norosti še nismo bili priča. Znano je, da se na Japonskem ljudje poročajo celo z neživimi predmeti, vendar poroka, v kateri bi človek omožil ali oženil samega sebe, še ni obstajala. Italijan je s tem želel opozoriti na dejstvo, da so samski ljudje potisnjeni ob rob družbe. Po slavju in zabavi je povedal, da so vsi povabljenci, vključno z družino, njegov manever dokaj dobro prenesli.

Seveda pa so tudi poroke med dvema partnerjema velikokrat tako ekstravagantne, da šokirajo marsikoga. Mladoporočenci imajo najrazličnejše želje, ki jih zaupajo organizatorju poroke. Včasih si želijo posebnih barv, ki so nekaj, česar na poroki nikakor ne bi pričakovali. Spet drugič se zelo zagrejejo za določeno tematiko poroke, ki ji želijo slediti v najmanjšem detajlu. Njihove želje segajo tudi do tega, da si zaželijo, da jim na poroki igra zelo znan poročni bend, pevec ali pevka. Včasih si želijo posebnega performansa, prihod na starodobnem vozilu, konju, slonu, motorju, s čolnom … Variant je ogromno in načrtovalci porok jim skušajo ustreči v vsaki njihovi želji, četudi če se zdi še tako nora in nemogoča.

Tovrstna poroka pogosto šokira vse prisotne, ki česa takega nikakor ne pričakujejo. Se pa take poroke zagotovo še dolgo časa spominjajo. Res pa je, da se dobro pozna tudi na bančnem računu mladoporočencev.