Osvetlitev, ki jih lanterne omogočajo

Dnevi se daljšajo in večeri postajajo bolj prijetni, kar pa pomeni idealno obdobje za to, da nam lanterne krasijo vrt in s tem omogočajo prijetno ambientalno svetlobo za pravljično vzdušje.

Ne dolgo nazaj smo se s prijateljicami odločile, da bomo imele prijeten večer ob koncu tedna na vrtu. Ker je imela ena od prijateljic zelo velik vrt v stanovanju, ki ga je pred kratkim kupila, smo se odločile, da ga lepo opremimo in si privoščimo daleč zasluženi večerni oddih.

Ker je bil vrt še popolnoma neizkoriščen, smo imele popolno prosto pot, da z njim naredimo, kar si želimo. Takoj, ko sem zagledala, kako je vse postavljeno, sem prišla na idejo, da uporabimo lanterne, ki se mi že nekaj časa valjajo v shrambi in ne vem kaj naj z njimi. Pred leti, ko sem živela v hiši, sem jih kupila in sedaj, ko živim v stanovanju, jih ne potrebujem več. Vsaj ne toliko, kot jih imam. Pa še idealno vselitveno darilo so na ta način lahko lanterne postale. Ker sem lanterne kupila ravno malce pred tem, preden sem se preselila, skoraj niso bile rabljene in mi jih je bilo prav škoda podati. Ker zanje ne bi verjetno dobila veliko, sem jih pa seveda z lahkoto uporabila kakor vselitveno darilo, ki bo prijateljici vsekakor prav prišlo.

Osvetlitev, ki jih lanterne omogočajo

Vrt smo okrasile, pravkar sveže novo vrtno pohištvo je bilo postavljeno in prijeten ženski večer se je lahko začel. Na srečo je bila sobota in smo lahko ponočevale, do kolikor smo želele. Svetloba je bila ravno pravšnja. Sosedov skoraj ni bilo, ker so bili vsi na morju in tako, smo lahko zelo dolgo obtičale na njenem čisto novem vrtu.

Medtem ko smo se družile, smo seveda vse ugotovile, da bi takšni večeri morali biti bolj pogosti, ampak, nam žal čas vedno manjkrat to dopušča. Sicer bi se vseeno lahko malce bolje potrudili, ker vsaj mene takšna druženja vedno zelo sproščajo in napolnijo z energijo, s tem pa dobim zelo dober zagon za delo v prihajajočem tednu. Pa ne le zato, ker so bile lanterne nekaj kar je osvetljevalo vrt ampak celotno vzdušje, ki smo ga soustvarile.